Möbler!


0

Jag ägnar just nu lite tid åt att klura på möbler. Vilka vi ska behålla som vi har nu och vad vi behöver/vill köpa nytt.

Huvudentrén: Här blir det en stor garderob för ytterkläder och skor samt en platsbyggd pall/minisoffa med lock och förvaring av sockar, handskar, mössor i. Så inga andra möbler här.

Vardagsrummet: Här ska vi ha en ny soffa (3a) som jag beställde igår samt en fåtölj och en fotpall. Allt från Wika Möbler i Luleå. Den här gruppen kommer hamna mellan kaminen och altandörrarna. Kommer att passa som ett smäck! Soffan är 204 cm lång och jag hade en tillåten gräns på 220 cm, så med denna får vi lite extra space mellan kamin och soffa samt soffa och yttervägg – Bra! Under alltihop ska jag köpa en stor matta, förmodligen grå. Av tomten fick jag en ”pinnfåtölj” (som det säkert inte heter) som jag också tänkte ha en den här delen. Ett grått isländskt fårskinn letar jag också efter till fåtöljen. Vi har också en gammal gungstol som vi skulle vilja ha plats med i huset nånstans. Ska måla den vit och köpa ett grått fårskinn till den. Har inte riktigt klart för mig hur det här ska bli och vad som får plats, men det visar sig på plats.

Köket: Köksinredning och inga möbler! Kanske nåt hyllplan men det får jag se sen.

Matrummet: Här ska Niklas bygga ett långbord; 3 meter långt och 1 meter brett. Det kommer att rymmas 12 personer runt bordet vilket betyder att vi slipper skarva med olika bord och stolar när vi har gäster och det kan stå framme på plats året runt. Det gillar jag! Underredet på bordet blir vitt och skivan ska täckas av en alu-zink plåt som bockas & spikas fast undertill – fick idén igår på Hemmagastronomi i Luleå (kan föresten varmt rekommendera brunschen). Till bordet blir det bänkar inledningsvis vilket på sikt byts ut med lämpliga stolar. Bänkar är en billig bra lösning från start som vi senare kan använda ute vid bryggan när vi väl vet vad vi ska ha för stolar inne.

Elsas rum: Hon ska få en mysig rottingfåtölj, tv till väggen på sikt (hon ska bli äldre först), kanske ny säng eller bara ny bäddmadrass. Om hon behåller sängen så bygger vi an huvudgavel till den. Vi bygger en skiva med aluzink på konsoler till pysselhörnan. Tänkte köpa tre höga stolar till pysselhörnan.

Kontoret: Vet inte riktigt här… Ett skrivbord förmodligen eller bara en liten skiva här också. Det får bli ett gäng Bruka Design postlådor där vi lätt sorterar räkningar privat, räkningar företag, Nickes låda osv. Fram till idag har vi haft en tendens att samla post i stora högar på stolarna vid matbordet och hur kul är det? Sen sorterar jag i de där högarna, vilket resulterar i FLER högar på FLER stolar. Nä, inte kul. Så nu ser jag en möjlighet att sortera bort posten direkt på rättt ställe där den inte sysn men man vet vart den finns när man behöver den. Bra! Ska också köpa mig en stor VIPP hink med lock att samla kuvert, papper, reklamblad i på en gång som sen åker i pappersinsamlingen.

TV-rummet: VILL ha en ny stor soffa här men det blir nog ingen direkt från start. Tror det blir en mysig matta här och en eller ett par fotpallar som också kan fungera som minibord om man vill bjuda sig själv eller nån annan på nåt gott till filmen. Ingen TV bänk eftersom vi ser till att bygga in allt elektroniskt i väggar och tak. Blir skönt att slippa ha sladdar och annat hängandes överallt. Att vi slipper TVbänk/möbler kommer också göra att rummet blir lagomt stort för uppgiften.

Sovrummet: Vi har en härlig ny RÖD kontinentalsäng som vi ska komplettera med en hemmasnickrad hög huvudgavel. Sängborden klurar jag på och kommer prova mig fram när vi kommit så långt. Kan tänkas bli en stegvariant med hyllplan i lite industrilook eller så bygger vi egna med betongskiva.

Relaxen: Hit ska jag köpa 2 supersköna rottingfåtöljer och en fotpall! Ljuskrona ala Nicke design i ryggåstaket i antingen trä eller så av renhorn! Här ska det mysas OFTA! 

Så går möbelspekulationerna just nu :) Kommer bilder senare!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *