ÖPPET HUS 16 Juli


0

Först och främst; varmt välkommen på vårt Öppna Hus på den första söndagen (16 juli) under Kalixveckan, kl 11-14.

Fick precis reda på att både Pippi Långstrump och nån pirat ska komma på besök och busa med barnen och leta en försvunnen skatt… Hon dyker upp ca 11.30 och kommer sen finnas på plats i Elsas Cafe på vår brygga.

Som det ser ut nu så blir det öppet in hemma hos oss på Tomt 2 – Skärgårdshuset, hos Beach House på tomt 5, Villa Havet på tomt 4 och även familjen Wallgren kommer vara på plats på Tomt 1, där de bygger ett fritidshus på 70 kvm.

Vi jobbar på för fullt ÖVERALLT just nu, och nu kommer det också märkas mer och mer på UTSIDAN på Udden. Till veckan besiktas det i Beach House, Jonna fortsätter att piffa och puffa med inredning och styling och jag TROR Owe hinner börja planera tomten.

I Villa havet finns det nu lite möbler från Royal Möbler och det finslipas ute med lite målning och plåtjobb. Tanken är att jag ska hinna fixa lite mer inredning till Villa Havet med bl a blommor från Interflora och även Ditt och Handplockat kan tänka sig att låna ut lite saker till oss. Liiite möbler och nån blomma och nån handduk, gör ändå att ett hus känns lite mer hemtrevligt, än om det är helt tomt. Både jag och butikerna gör detta ideellt och i mån av tid, så har inte allt för höga förväntningar på nån superstyling :) Vi gör vad vi kan med ganska enkla medel :)

Hos Räisänens är det precis fogat klart på nedervåningens tjusiga klinker :) Och när det är gjort går det att sätta salningar, foder, golvlister och vips så känns ju rummen så himla klara… Var in och kikade med A-P häromdagen och det kommer bli ett superfint strandhus med milda skärgårdsfärger i ljust blå, grön, vit och grå som bas. Tomten har sanslös potential och nu funderas det också en hel del om strand, bilplats, häckar, stenkanter och sjöboden. Mycket att planera för! Men det är ju det som är så kul med att bygga nytt – man kan liksom göra som man vill (inom vissa ramar förstås… :) )

Hos oss på tomt 2 är det trädäck som gäller… Vi hoppas hinna klart nere vid bryggan, med undantag för ”Kidz Corner”, som jag ska fixa nästa år. Kidz Corner blir en trädäcksbit närmast stranden och piren, där ungarna oftast håller till. Tänkte göra det lite barnanpassat på olika sätt och vis. Jag har också en orealistisk ambition om att hinna fixa våra diken på framsidan mot gatan. Vi ska sätta igen ett diken och förlänga det, samt sätta klart stenkanter och förbereda för tre öar av planteringar… Yeah… Som sagt, orealistisk ambition… Beror på om nåt slags flyt infinner sig. Det vooore ju trevligt.

Hos Wallgrens, på tomt 1, invigdes bastun under midsommarhelgen, så nu är det nog kittade för en byggsommar på Udden, där de bor i husvagnen, bastar och relaxar på kvällarna i sjöboden och bygger i storstugan på dagarna. Samtidigt som ungarna badar, fiskar och hoppar studsmatta. Ett ganska angenämt sätt att bygga drömboendet på :)

Tomt 6 och 7 har jag kvar och förbereder lite smått för försäljning genom att fixa hamnområdet, som man delar tillsammans med Villa Havet och Beach House. Det är där man har sin båt/vattenskoter/kanot/kajak.. och där ungarna badar och man kan sitta och grilla på kvällarna. Jag håller också på att rita ett nytt hus till Skärgårdsudden, och till tomt 6 = Villa Seaside. Jag har ju haft lite tid på mig (kraftig underdrift) att klura på vad det skulle passa för hus till den tomten och har kommit fram till ett hus i vinkel med stor öppen planlösning med ryggåstak i riktning ner mot hamn och strand. Skulle placera ett dubbelgarage inbyggt i huset i nedre plan, där man ändå inte har nån direkt utsikt. Skulle placera alla sovrum på plan 2 med utsikt över vattnet (som då blir ovanför vårt en-plans hus). Många som vart intresserade av både Beach House och Villa Havet har haft 3 barn, och får därför inte riktigt plats i nåt av dom husen, så jag tror att nästa bygge ska bli en villa i storlek större. Man ska också ta vara på den supervarma innergården man får på tomten och ha en redig porch, men också vanlig öppen altan. Tror på minst en, men kanske två sjöbodar i motsatt del av tomten (baktill mot bäcken). Blir diagonalt från huset. Jo, kommer ritningar… Jag har alltså en PLAN här, och Martin Häller – min favoritarkitekt, har nyligen börjat dra lite snyggare sträck av det hela. Vi jobbar så; jag har klurat ut ideer och han gör dom as-mycket bättre ;) HOPPAS hinna med lite mer här till Öppna Huset också, men just nu är det lite mycket samtidigt…

Så, KOM på Öppna Huset! Vi hoppas verkligen på fint väder så att vi kan ha både Elsas cafe på Bryggan och att Pippi kan dyka upp som planerat. Regnar det, så får vi helt enkelt hålla tillgodo med att kika på husen, och det är väl rätt OK det med, men det blir lite mer feeeeeling i skärgården med sol och man kan hänga lite på bryggan…

Det var senaste nytt! Dra med alla vänner och bekanta som gillar hus, inredning, nybygge, renovering och fika!  (Bilder på Instagram…)

Kram Madelene

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *