En skärgårdsdröm

Jag som har skapat Skärgårdsudden heter Madelene Bodlund, är 38 år med man, dotter, hundvalp & 2 kaniner (dotterns…). Det är jag som skriver i bloggen och på hemsidan och det är jag som har byggt Kvarteret Skärgårdsudden.

Allt började med lite hemlängtan tillbaka till mina rötter i Kalix. Jag saknade skärgården, enkelheten, den rena naturen, närheten till familjen och lugnet.

Det ena ledde till det andra och jag köpte en bit mark. Egentligen skulle jag bara köpa en tomt som kunde ”vara bra att ha” för att kunna bygga en stuga i skärgården en vacker dag. Men det blev som sagt en bit mark istället. Det fanns nämligen inga bra tomter att få tag på med sjöläge.

Det visade sig lite senare, att för att kunna bygga min lilla sommarstuga eller mitt hus, så var jag tvungen att dra vatten och avlopp till stugan, bygga en egen väg och en massa annat som man gör när man ska bygga ett helt kvarter.

Anledningen till det var egentligen att ett husbyggarföretag hade haft planer på att bygga 12 stycken parhus på området för att hyra ut och att jag nu som ”vanlig privat person” fick ta över det upplägg som sa att ”exploatören” skulle ta ansvar för hela området i form av att exploatera, bygga och då egentligen hyra ut färdigt byggda parhus.

Nu kände ju inte jag mig direkt sugen på att både bygga ett helt kvarter OCH bygga 12 stycken parhus, utan var ju mest intresserad av att bygga en liten stuga eller kanske en dag ett eget hus på platsen i fråga… Vid det här tillfället var jag 29 år.

Jag gillar dock utmaningar och var väldigt förtjust i platsen i fråga och insåg ju att för att kunna bo och vara på det som då hette Kattgrundet och nu heter Skärgårdsudden, så var jag ju tvungen att, iallafall försöka, axla rollen som EXPLOATÖR av ett kvarter! (Vad är det värsta som kan hända?)

Nu i efterhand kan jag ju konstatera att jag INTE tänkte igenom vad detta möjligtvis kunde innebära, utan hade ju mest bara MÅLET i sikte.

Och det målet var en Skärgårdsdröm! Jag såg ett nybyggt vitt hus framför mig med stora fönster och öppna balkongdörrar i alla väderstreck. Jag såg en båt guppandes vid en brygga och barn badandes på stranden nedanför huset och sjöbodar nere vid strandlinjen.

Det var det som var visionen & drömmen i många år. Det har funnits motgångar och medgångar under resans gång, och när det gått segt så har jag fokuserat på EN ENDA SAK: Min Skärgårdsdröm!

Och det har fungerat! Idag är kvarteret byggt och i skrivande stund har vi bott i vårt drömhus ett år.  Villa Skärgårdsudden & ”Visionen & Drömmen” är precis så som jag har föreställt mig det! Möjligtvis ännu bättre. Det går inte EN dag utan att nyper mig i armen och undrar vad jag gjort för att förtjäna att få bo här?

Nu är jag delaktig och engagerad i andras skärgårdsdrömmar och byggen här på Skärgårdsudden, och fortsätter att jobba för att skapa den ultimata platsen att bo på. Följ oss som bygger på bloggen :)

Längta hit & lev här!