Visningshuset

 

Vårt visningshus har vi döpt till Skärgårdshuset eller Villa Skärgårdsudden. Att huset ska passa in i skärgårdsmiljön var förstås väldigt viktigt. Idén är att huset ska förstärka känslan av skärgård, därav valet av liggande panel, inslag av runda fönster och de många takdelarna som ska påminna om sjöbodar på rad, som vi är vana att se sjöbodar på den här orten.

Så stilen på huset ska passa idén och tanken med Kvarteret Skärgårdsudden. Sen ska huset också ta tillvara på tomten på bästa sätt. Vad vill man se från olika rum, vilka rum vill man se UT från och vilka rum vill man inte ha INSYN i. Var är morgonsolen, solen mitt på dagen respektive kvällsolen. Det gäller att skapa praktiska uteplatser för alla delar av dagen och alla 8 årstider som vi faktiskt har i Kalix och på Skärgårdsudden. Vi ville också skapa en känsla av att inne och ute hör ihop, dvs ha så få gränser mellan inne och ute, som möjligt.

Sen ska huset alltid byggas för den familj som så småningom ska bo i huset. Familjens behov, intressen och prioriteringar. Allt det här har vi tagit hänsyn till i skapandet av Skärgårdshuset.

På bloggen kan man följa bygget från markarbeten till nuläget.

Huset är 163 kvm, garage & carport/förråd 80 kvm. Vi har satsat på att använda varje kvadratmeter till max och har inga ”tomma golvytor” eller korridorer.

Huset är ritat av oss själva (Madelene Bodlund & Niklas Berglund) och arkitekt Martin Häller på A & D Arkitekter i Luleå. Taket består av bandtäckning, fönster och dörrar välisolerade med lågt u-värde. Alla armaturer från Hide A Lite är uteslutande ledbelysning. Tjocka väggar med 230 mm isolering. Även alla innerväggar har tjock isolering för att få ett tyst hus. Platta på mark med golvvärme och bergvärme. Huset är byggt av Englunds Hus i Kalix.

Vi har satsat ordentligt på belysning, el och även musiksystem i huset. Allt monteras av Adells El & TV Service i Kalix. VVS arbeten står Rörman i Kalix för.

Huset har ett kök från Kvänum och vitvaror från Gaggenau och Miele. Bänkskivor av betong och rostfritt. Betonggolv i hela huset förutom våtutrymmen.

Visningshuset ligger på Tomt 2, som är en 1168 kvm stor tomt plus servitut ner till vattnet på ungefär lika stor yta som tomten. Det finns en badstrand och båtbrygga på tomten och även två arkitektritade sjöbodar, där den ena som vi har döpt till Light House är ett gästhus med kamin och bäddsoffa, och den andra är ett förråd i anslutning till bryggan. Stora trädäck färdigställs under sommaren runt sjöbodarna i hamnområdet och kommer bli ca 200 kvm. Utekök ska byggas i anslutning till den ena sjöbodan.

Birgitta Groth på ”Blad i Norr” i Luleå har gjort trädgårdsritningen efter våra önskemål och trädgården kommer på plats mer och mer eftersom.

Kontakta mig om frågor: madelene@skargardsudden.com 070-22 55 404. Vill du ha en broschyr med mer information & bilder från visningshuset? Meddela din adress, så postar jag en till dig!