Vår skärgårdsudde

Sju sjötomter på egen udde.

Skärgårdsudden är en egen liten udde i Kalix älven, där älven möter skärgården och havet. Kvarteret Skärgårsudden är relativt unikt med egen badstrand och upphävt strandskydd, i det vi kallar för hamnområdet. Det betyder att samtliga tomter ligger väldigt nära vattnet.

Härlig sandstrand

Vintertid kan man åka långfärdsskridskor, skidor, pimpla, köra skoter eller ta långa promenader i skärgården till de olika öarna.

dags att ta fram skridskorna

Skärgårdsudden består av sju tomter. Här kan de som vill, ha en egen båtplats väldigt nära sitt hus. Alla har tillgång till den härlig badstranden, där man kan sola och bada, utan att man behöver lämna Skärgårdsudden. Vi som bor på Skärgårdsvägen har en egen förening där alla är delägare i gatan med vatten och avlopp, bryggor och båtplatser. En lång strandpromenad slingrar sig längs vattenlinjen och passerar strax bakom vår udde och används flitigt för promenader och annat. Vi har känslan av att bo ute i skärgården med vatten, utsikt, natur, båt och badliv inpå knuten, samtidigt som vi har alla bekvämligheter som man behöver med närhet till skola, dagis, post & affär i den mysiga kustbyn Kalix-Nyborg.

Skärgårdsudden i Nyborg, Kalix Skärgård.
Skärgårdsudden ligger i den trivsamma kustbyn byn Nyborg, ca 8 km söder om Kalix. I byn finns skola med låg- och mellanstadium, förskola samt en livsmedelsbutik med post. Cirka 5 km norr om Nyborg, längs Kalix älv, ligger en 18-håls golfbana med svårslagen natur och utsikt. Nyborg har även en mängd ungdomsaktiviteter såsom bandy, fotboll och handboll. Nyborg ligger i direkt anslutning till utloppet av Kalix älv, där älven möter skärgården och havet. Kalix älv är en av landets
outbyggda älvar och erbjuder ett fantastiskt utbud av fiske med både lax, havsöring, harr och sik. Skärgården erbjuder dig ett 100-tal öar med massor av sevärdheter. Här kan du bl a bada, fiska, jaga, plocka bär eller bara njuta av den underbara naturen.

Som bybo har du även möjlighet till jakt på både småvilt och älg i någon av områdets jaktlag. Intresset för jakt och fiske är stort och följer en lång tradition hos de flesta byborna i trakten.

5 minuter med båt från Nordanskär!
Skärgårdsudden ligger ca 5 minuters båtresa från badön Nordanskär, som nu har utvecklas med fler grillplatser, bättre handikappanpassade  bryggor, skyltning och guidning om öns historia. Båten Laponia är tänkt att trafikera ön, vilket också är en del i att utveckla hela den unika skärgården i Kalix – de 100 öarnas skärgård. Den största lyxen är dock att ha egen båt och när man vill, kunna åka ut i skärgården.

Nära till shopping!

Förutom att Skärgårdsudden till mitt i skärgården med natur och skärgårdsliv, så ligger det bara 50 minuter från shopping i Luleå, 40 minuter från shopping på IKEA m fl, 10 minuter från Kalix Centrum & Camping med strandängsbadet, shopping & restauranger.

Är du intresserad av att bygga en egen Skärgårdsdröm? Just nu är inga tomter till salu, men du är välkommen att fylla i en intresseanmälan, för att hålla dig uppdaterad när vi släpper nästa tomt. Tomt 6 är planerad att säljas sommaren 2017.